2020. április 23., csütörtök

Nutellás virágkoszorúk



Hozzávalók:

50 dkg liszt
10 dkg cukor
5 g só
1 tasak szárított élesztő
50 g vaj
1 tojás
250 ml langyos tej

40 dkg nutella
1 tojás a lekenéshez

 A jól lehűtött nutellát kimérjük, lisztezett deszkán rúddá sodorjuk, és 16 egyenlő részre vágjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert ha megolvad, megpuhul és nehéz dolgozni vele. Visszatesszük a hűtőbe, amíg a tésztát elkészítjük.

A tészta hozzávalóit keverőtálba tesszük, és szép simára kidolgozzuk. Enyhén megszórjuk liszttel és letakarva kétszeresére kelesztjük.
Amikor megkelt enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk és 16 egyforma részre osztjuk, majd kis gombócokká felgyúrjuk.



Miután gombócokká alakítottuk, mindenik darabot kerekre ellapítjuk, majd a közepébe teszünk egy-egy nutella darabot. 


A tésztával becsomagoljuk és gombóccá formáljuk. Ha az összes tésztát megtöltöttük, egyenként ovális alakúra nyújtjuk, vigyázva, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle nyújtás közben. Éles késsel csíkokat vágunk.



 Átfordítjuk a másik oldalára és feltekerjük, majd koszorúkká alakítjuk. Tepsibe rakjuk, felvert tojással lekenjük és hagyjuk kelni majd 180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára megsütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók