2019. január 4., péntek

Linzer karika és korongok



 Hozzávalók:


60 dkg liszt
40 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
2 vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja

A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. A linzerhez minden második kör közepét kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük. Én nyolc percre állítottam a sütőt, de figyelni kell, mikor a széle kezd rózsaszínű lenni, ki kell venni, kihűlés után tetszés szerinti lekvárral összeragasztjuk.

Több félét készítettem, csak hagyományosan vaníliás cukorba forgattam.

A kiszúrt tészta lyukas részét, sütés előtt megkentem tojásfehérjével, és darabosra vágott cukrozott dióba mártottam.

Korongokat szaggattam ki, amit krémmel ragasztottam össze, és olvasztott csokiba mártottam, majd mindenik tetejére egy fél dióbelet tettem mielőtt még a csoki megköt.

Krém: 1 csokoládé ízű pudingport megfőztem 3 dl tejben, hűlni tettem.
10 dkg vajat kikevertem 10 dkg porcukorral majd hozzákevertem a kihűlt pudingot, rummal ízesítettem.


A korongokról elvágva elfelejtettem képet készíteni de itt látszik, hogyan van töltve a krémmel.
Nem szoktam elvágni de itt úgy hozta a helyzet.





2 megjegyzés:

  1. Kedves Rozi. Anyi féle receptel sütöttem már linzer karikát,de még egyik sem volt ilyen finom. Az unokám vitt belőle az egyetemi diák társainak,és hatalmas sikere volt. Sok van belőle,de legközelebb duplán kell süssem,mindenkinek kerüljön a családban. Nagyon szépen köszönöm.Boldog Karácsonyt Kívánok tisztelettel Kovács Józsefné...Hegedüs Mária egy boldog nagymama

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm kedves Mária, örülök a visszajelzésnek, még sok sütögetést kívánok!
      Köszönöm a karácsonyi üdvözletet, én is kívánok Áldott Békés Karácsonyt eltölteni szeretteid körében!

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók