2012. július 15., vasárnap

Rigó Jancsi



Hozzávalók:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor
5 evőkanál baracklekvár
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál vaj

Krémhez:
1 evőkanál zselatinpor (10 gramm)
5 dl  tejszín
6 evőkanál porcukor
4 evőkanál szitált kakaópor vagy 20 dkg reszelt csokoládé

A tojássárgákat keverd habosra a porcukorral.
Add hozzá a lisztet, kakaót, végül a habbá vert tojásfehérjét,késhegynyi szódaport.
Egy kis tepsit bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát, és előmelegített sütőben süsd meg.
A kihűlt tésztát lapjában vágd félbe, kend meg lekvárral.

A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, dolgozd bele a vajat és kend a lekváros lapra. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel darabold 5-5cm-es négyzetekre.

A zselatint áztasd be, majd önts hozzá fél dl vizet és olvaszd fel. Keverd el kevés tejszínnel, a kakaóporral,vagy a reszelt csokoládéval, majd a többi tejszínt a cukorral verd habbá és vegyítsd össze a zselatinos keverékkel.
A masszát simítsd a tésztalapra, és tedd a hűtőbe megdermedni.

Rakosgasd rá a csokoládés négyzeteket, és a vonalukon vágd át a süteményt.

4 megjegyzés:

  1. Hát ez csodálatos!! Vonalzóval vágtad ezeket a szuper kockákat??

    VálaszTörlés
  2. Tücsi!

    Igen,bemértem,hogy legyenek szép egyenlőek.

    VálaszTörlés
  3. Készülök én is megsütni!Ha nem is sikerül olyan szépre mint neked, azért biztos finom lesz.

    VálaszTörlés
  4. Marisz!

    Miért ne sikerülne Neked is,ennél különbeket csináltál már,és nem fogsz csalódni mert nagyon finom.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók