2021. július 26., hétfő

Diós kevert sütemény

 



Hozzávalók:

50 dkg liszt

30 dkg cukor

2 dl olaj

2 tojás

5 evőkanál darált dió

3 evőkanál lekvár (én baracklekvárt használtam)

Fél liter tej

1 evőkanál fahéj

2 evőkanál kakaó

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

2 mokkáskanál szódabikarbóna


Tetejére

150 g durvára vágott dió


Elkészítés

A száraz hozzávalókat, liszt, fahéj, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna és a darált diót összekeverjük.

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, lassanként hozzácsepegtetve az olajat, kikeverjük, hozzákeverjük a lekvárt.

A száraz hozzávalókat és a tejet felváltva adagoljuk, miközben folyamatosan keverjük.

34 x 22 cm-s tepsibe öntjük, szépen elsimítjuk és egyenlően rászórjuk a darabosra vágott diót.

180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó recept, ebben a melegben praktikus, mert nem kell bele krém.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban előnye, hogy nem kell bele krém és két nap múlva is finom, jó puha.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm az észrevételt, kimaradt az elkészítésnél, javítottam.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók