2021. augusztus 11., szerda

Málnás- mascarpones piskóta

 



Hozzávalók:

4 tojás

20 dkg cukor

1 dl olaj

1 dl tej

1 vaníliás cukor

1 sütőpor

20 dkg liszt

20 dkg málna


Tetejére

25 dkg mascarpone

10 dkg málna

2 dl tejszín

2 evőkanál porcukor

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, részletekben hozzákeverjük a tejet és az olajat. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tojásfehérjéből vert kemény habot. Óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. Egy 33*10 cm kalácsformát kivajazunk, megszórjuk liszttel és a massza háromnegyed részét belesimítjuk. A tészta tetejére rárakjuk, a málnaszemeket majd óvatosan ráöntjük a maradék tésztát.



180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt szép arany barnára megsütjük. Tűpróbát veszünk, beleszúrunk egy fogvájót, ha nem ragad rá a piskóta elkészült.

Tetejére a mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a keményre felvert tejszínt, összeforgatjuk, és a piskótára kenjük, szépen elegyengetjük, majd málnaszemekkel díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók