2021. július 7., szerda

Feketeerdő torta

 


Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortához:

6 tojás

30 dkg cukor

30 dkg liszt

6 evőkanál víz

2 evőkanál kakaó

A tojások sárgáját kikeverem a cukor felével, kanalanként fokozatosan hozzáadagolom a vizet, amikor jó habosra kevertem, hozzáadom a liszttel elvegyített átszitált kakaót, majd óvatosan körkörös mozdulatokkal hozzákeverem a cukor másik felével felvert tojáshabot.

Zsírozott, lisztezett 26 cm formában 180 fokon megsütöm. 40-45 perc, tűpróba.

Kihűlés után három lapra szelem.

Töltelék:

1 meggybefőtt

1 csomag vaníliás pudingpor

6 dkg cukor

1 evőkanál zselatin

5 dl tejszín.

A befőttről letöltjük a levet (3 dl)

A pudingport a cukorral, meggy lével állandó keverés mellett sűrűre főzzük, mikor langyosra hűlt hozzátesszük a darabkákra vágott meggyszemeket.

A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, majd vízgőz fölött fel melegítjük, amíg teljesen feloldódik.

A tejszínt felverjük kemény habnak, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a zselatint.

Ha üzleti tejszínhabbal készítjük, Hulala vagy Creme patiserie, Cukrászhab, akkor a zselatin elhagyható.

A két krémet nyomózsákba szedjük majd felváltva körkörösen nyomva, töltsük a lapok közé.

Ízlés szerint díszítsük, tejszínhabbal, magozott meggyszemekkel, csoki forgáccsal.


2 megjegyzés:

  1. Szeretem az olyan sütiket, amiben van gyümölcs, de nem a gyümölcs a domináns íz. Ez a torta valami hasonló.

    VálaszTörlés
  2. A torták közül nálunk is ez a kedvenc, mert nem édes, a meggy és a tejszín igazi páros.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók