2021. május 28., péntek

Vaníliakrémes- tejszínhabos roló

 




30 db rolóhoz

1 csomag leveles tészta

A leveles tésztát két felé választjuk, az egyikből lisztel meghintett munkalapon 45 x 30 cm lapot nyújtunk. Pizza vágóval, vagy éles késsel 2,5 cm csíkokat vágunk.


A rolóformákat vékonyan bekenjük olajjal. A tésztacsíkokat srégen rátekerjük a formákra, tepsibe rakjuk, kissé odanyomjuk a tepsihez, hogy ne guruljanak el.




 Felvert tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, néhány perc múlva a lángot mérsékeljük, különben hamar megég és nem sül jól át.

A rolókat még melegen lehúzzuk a formákról.



Töltelék:

Fél liter tej

2 vaníliás cukor

4 tojás

4 evőkanál cukor

3 evőkanál liszt

3 dl tejszínhab

Fél liter tejből félreteszünk egy borospohárnyit, a többit főni tesszük 2 tasak vaníliás cukorral. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzádolgozzuk, a lisztet majd feltöltjük a hideg tejjel. A forró tejbe belekeverjük a tojásos keveréket, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A krémet levesszük a tűzről, és azon forrón belevegyítjük a keményre felvert tojásfehérjét.

Felverjük a tejszínhabot. Csillagcsöves habzsák felébe teszünk a vaníliás krémből, másik felébe a tejszínhabból és betöltjük a rolókat. A töltést úgy végezzük, hogy a rolókat mindkét végéről félig töltjük.

Tölthetünk úgy is, hogy csak tejszínhabbal vagy vaníliás krémmel.

Vaníliás porcukorral beszitálva tálaljuk.




 

4 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók