2019. április 22., hétfő

Tejfölös diós-mézes szelet


Hozzávalók a tésztához:


50 dkg liszt
20 dkg porcukor
10 dkg darált dió
3 egész tojás
3 evőkanál méz
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál szódabikarbóna

Krém:

750 g tejföl
40 dkg darált dió
3 tasak vaníliás cukor
20 dkg porcukor

Tetejére:

150 g étcsokoládé
2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk és bő lisztezéssel gáz tepsi méretű 3-4 mm vastagságú lapot nyújtunk.
 180 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt megsütjük. 
A krém hozzávalóit kikeverjük, nagyon folyós lesz, nem kell megijedni, nem fog kifolyni.
A kihűlt lapokat megtöltjük, a tetejét bevonjuk gőz fölött, olvasztott csokival, egy éjszakára hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók