2018. március 19., hétfő

Virslis, sonkás partifalatkák




Hozzávalók:

Réteslap 2 csomag, amiben 4 db van
12 nagyobb db nagyobb virsli
100 g vaj
1 nagyobb tojás
Reszelt sajt
Só, bors, granulált fokhagyma.

A vajat ízesítjük majd kikeverjük a fűszerekkel, a tojást felverjük.

A réteslapot kiolvasztjuk, a virsli hosszúságának megfelelően felvágjuk, mindenik tészta egyik szélét megkenjük felvert tojással, majd az egészet megkenjük fűszerezett vajjal, rátesszük a virslit és becsomagoljuk a tésztával. Felvágjuk tetszés szerinti darabkákra, (én 2 cm-es darabkákra vágtam). Megkenjük a tésztát felvert tojással, vigyázva, hogy a vágott részre ne kerüljön tojás, mert akkor nem nyílik ki, nem lesz szép leveles. Miután megkentük, a virslis felével, egymástól kicsit távol, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A sonkás tekercsnél, a réteslapot négy csíkra vágjuk, a széleket megkenjük felvert tojással, rárakjuk a vékonyra szeletelt sonkát, sajtot reszelünk rá és feltekerjük. Ezt is darabkákra vágjuk, megkenjük felvert tojással, tepsibe rakjuk és  200 fokon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók