2018. március 16., péntek

Mozaik szelet





Hozzávalók a laphoz:

120 g liszt
120g cukor
120 g pörkölt dió
100 g aszalt barack
7 tojásfehérje
200 g rahát
1 sütőpor (10 g)
Csipet só.

Krémhez:

7 tojássárgája
150 g cukor
250 g szobahőmérsékletű vaj
2 vaníliás cukor
2 db nápolyi lap

A tojásfehérjét egy csipet sóval és cukorral felverjük kemény habnak.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzátesszük a sütőport és összekeverjük. Hozzáadjuk az apró kockára megvágott rahátot, összekeverjük a liszttel, hozzátesszük a nagyobb darabosra vágott pörkölt diót és az apróra vágott aszalt barackot. Az egészet összekeverjük és apránként a tojáshabhoz keverjük.
Egy 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, szépen elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojás sárgákat egy hőálló tálban a cukorral, vaníliás cukorral krémessé keverjük, egy tálban vizet forralunk és az edényt gőz fölött folyamatosan keverjük, amíg a habverőt kivéve nem folyik le róla a krém.
A vajat legalább 5 percig mixerrel kikeverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt tojásos masszát.
A nápolyi lapokat azonos méretűre vágjuk a tészta lappal, rárakjuk a krém felét, szépen elsimítjuk mindenhol egyformán, rátesszük a tésztalapot majd a krém másik felét, végül rátesszük a nápolyi  lapot. olvasztott csokival megcsíkozzuk és legalább két órára hűtőbe tesszük.
Tetszés szerint szeleteljük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók