2016. október 29., szombat

Diótorta




Hozzávalók a piskótához:

6 tojás
15 dkg darált dió
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
9 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
2 evőkanál barack lekvár(el is maradhat)


A tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikeverjük, hozzákeverjük a lekvárt, a sütőporral elkevert lisztet, diót, végül a habbá vert tojásfehérjét.
Előmelegített sütőben, 25 cm kerek formában tűpróbáig sütjük. 180 fokon 40 perc,de függ a sütőtől.


Diókrém:

5 dl tej
10 dkg liszt
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
25 dkg pörkölt darált dió
2 vaníliáscukor
1/2 dl rum

A lisztet a tejjel csomómentesre elkeverjük, sűrűre főzzük, hűlni tesszük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, darált diót, és a főzött krémmel, kikeverjük, végül hozzákeverjük a rumot.

A piskótát három lapra szeljük.
A krémet három részre osztjuk.

A piskótalapokat meglocsoljuk rumos sziruppal, betöltjük a krémmel és bevonjuk. Megszórjuk pörkölt darált dióval és ízlés szerint diszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók