2016. június 19., vasárnap

Almás spirálok




Hozzávalók:

60 dkg liszt
250 ml tej
2,5 dkg élesztő
1 tojás és egy sárgája
6 g
5 evőkanál cukor
4 evőkanál étolaj
1 citrom lereszelt héja

Töltelékhez:

100 g puha vaj
8 db nagyobb alma
Fahéj
Zsemlemorzsa

A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, hozzátesszük a sót, 4 evőkanál cukrot, citromhéjat és összekeverjük. Közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kis langyos tejben feloldjuk az 1 kanál cukrot és ráöntjük az élesztőre, összekeverjük és hagyjuk felfutni.
Miután felfutott minden hozzávalóval alaposan kidolgozzuk, tetejét beolajozzuk, és letakarva kétszeresére kelesztjük.
Miután megkelt enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és nyolc részre vágjuk. Kis gombócokat formázunk, majd egyenként olajos deszkán, nagyon vékonyra kinyújtjuk.


Vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, az egyik felénél megszórjuk zsemlemorzsával, megrakjuk reszelt almával, gazdagon megszórjuk fahéjjal és felcsavarjuk. 



Miután felcsavartuk spirál alakúra feltekerjük, lekenjük olajjal sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt, megsütjük.

Forrón beszitáljuk vaníliás porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók