2012. március 6., kedd

Fonott kalács,hat szálból

Receptet és videót Farkas Vilmosnál találtam,nagyon finom kalács,ajánlom Mindenkinek!

                                          Itt kakaós változatban.


                                        
Mivel többen kértétek a receptet,bemásoltam Vilmostól,én is ez alapján készítettem,nagyon érthetően le van írva.

Recept 1 db kb. 500 g-os kalácshoz

340 g liszt
34 g porcukor
34 g vaj
34 g tojás sárgája (kb. 2 kisebb tojásé)
20 g élesztő
4 g só
165 ml langyos tej
1 vaníliarúd kikapart belseje
½ Citrom reszelt héja
½ Narancs reszelt héja

Egy kevés tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot. Majd az összes összetevőt gyúrjuk össze és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk érni a tésztát 20 percig, majd gyúrjuk át és további húsz percig pihentessük. A tésztát osszuk hatfelé, és gömbölyítsük fel a kis darabokat. Rövid pihentetés után sodorjuk meg a szálakat, figyeljünk rá, hogy a szálak a végeik felé folyamatosan vékonyodjanak. Fonjuk össze a szálakat és kenjük le egész tojással majd húsz percig kelesszük, meleg gőzös helyen. Utána szobahőmérsékleten pihentessük, míg meg nem szárad rajta a tojás. Ekkor kenjük le újra, és továbbra is hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, míg meg nem szárad rajta a tojás. Így összesen maximum 35 percet kelesszük. 190 C-fokos előmelegített, gőzmentes sütőben 22-23 perc alatt süssük készre.

2012. március 4., vasárnap

Csilla Szülinapi tortája bronz érmes a Webcukrász Tortaversenyen







 Bronz érmes tortám a Webcukrász Tortaversenyen 2012,ezúton is szívből köszönöm Lenkének és Némo-nak a sok fáradozásaikat hogy létrejöhessen ez a verseny!
Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók