2019. január 28., hétfő

Piskóta tekercses kuglóf






Hozzávalók:

A piskóta tekercshez:

3 tojás
6 evőkanál cukor
3 halmozott evőkanál liszt
Lekvár

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan adagolva a cukrot, majd egyenként belekeverjük a tojás sárgákat és kanalanként a lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe ( 28 x 39 ) simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve még forrón megkenjük lekvárral és a sütőpapír segítségével felcsavarjuk, hűlni hagyjuk.

A másik tésztához:

12 dkg vaj vagy 14 dkg margarin
6 tojás
32 dkg cukor
24 dkg liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Fél csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó

A vajat habosra keverjük, egyenként mindig egy kis cukorral hozzákeverjük a tojások sárgáját, minden adag után pár percig keverve. Végül hozzátesszük a többi cukrot, a vaníliás cukrot, és alaposan kikeverjük. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, citromhéjat, végül óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot.
A tésztából kiveszünk három kanálnyit és belekeverünk kevés vízzel elkevert két evőkanál kakaót.
A tészta felét 25 cm átmérőjű kuglófformába tesszük, rátesszük a tekercset a tekercsre kenjük a kakaós masszát és rátesszük a tészta másik felét. 180 fokon 30 perc alatt megsütjük, de sütőfüggő nézegetjük, hogy a teteje szép aranysárga legyen. Kihűtve porcukorral beszitáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók