2018. január 29., hétfő

Hagyományos püspökkenyér



Hozzávalók:

5 tojás
1 csésze cukor
1 csésze liszt
Csipetnyi só
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál kakaó
Csésze / 250 ml

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak.
A tojás sárgákat egy evőkanál étolajjal, csipet sóval kikeverjük és állandó keverés mellett a tojásfehérjéhez keverjük. Hozzátesszük az átszitált lisztet, óvatosan összeforgatjuk és zsírozott, lisztezett kalácsformába, vagy két őzgerincformába öntjük, körülbelül 80 százalékát. A megmaradt tésztába belekeverjük az átszitált kakaót és a tepsiben levő sárga tésztára öntjük majd evőkanál nyelével az óramutató irányában a tészta felső részét összekeverjük.

180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
Porcukorral beszitálva tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók