2016. február 19., péntek

Citromos minikuglófok




Hozzávalók:

4 tojás
4 halmozott evőkanál cukor
80 g vaj
1 citrom
120 g liszt
½ Teáskanál sütőpor

Porcukor a beszóráshoz

Lekvár vagy mogyorókrém a töltéshez, csoki darabkák a díszítéshez.

A vajat langyosra felolvasztjuk.
A tojás sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és levét (70 ml) majd folyamatosan hozzákeverjük a vajat, és végül a sütőporral elkevert lisztet.

A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habnak és hozzáforgatjuk az előző masszához.

A tésztát zsiradékkal kikent, lisztezett mini kuglófformákba rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.


Miután kihűltek, megszórjuk porcukorral, hogy kapósabb legyen, a közepüket megtölthetjük lekvárral vagy mogyorókrémmel és megszórjuk csoki darabkákkal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók