2014. június 18., szerda

Citromkrémes szelet




Hozzávalók a lapokhoz:

55 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy 16 dkg zsír
3 tojássárgája
1 csomag sütőpor
Kevés tej

Krémhez:
7,5 dl tej
5 púpozott evőkanál liszt
25 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
1 db citrom

A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy puha legyen. Tepsi hátán három egyforma lapot sütünk a tésztából.

A krémhez, fél liter tejet felforralunk, a maradék hideg tejjel simára keverjük a lisztet, beleengedjük a forró tejbe, és állandóan keverve sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük egy citrom reszelt héját és átszűrt levét.
Miután a pép kihűlt, a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzádolgozzuk a pépet.
Betöltjük a lapokat, bevonjuk fehér csoki mázzal, majd barna csokival díszítjük.

Másnap szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók