2019. augusztus 4., vasárnap

Sajtos perec





Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
1 csapott evőkanál só
3 dkg élesztő
Fél dl tej
1 kiskanál cukor
2 tojássárgája
20 dkg reszelt sajt
Tejföl

Tetejére 1 tojás, reszelt sajt

A sajtból félreteszünk egy keveset a perecek tetejére.
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, a vajat a liszttel elsúroljuk, majd a többi hozzávalóval annyi tejfölét téve hozzá, hogy jó rugalmas tésztát gyúrjunk. Letakarva hagyjuk jó fél órát  pihenni.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk, centi vastagságúra kinyújtjuk, perec szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Fél órát pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára megsütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók