2017. március 7., kedd

Túrós-gyümölcsös édes fészek





Hozzávalók a tésztához:

500 g finomliszt
250 ml tej
2 dkg élesztő
100 g vaj
100 g cukor
2 tojássárgája
1 evőkanál rum
1 citrom reszelt héja
4 g só

Túrós töltelékhez:

250 g tehéntúró
2 tojássárgája
3 evőkanál méz
1 tasak vaníliás pudingpor
1 vaníliás cukor

Gyümölcsök: meggy, lehet befőtt vagy fagyasztott
                        Áfonya, én fagyasztottat használtam

Elkészítés: Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojás sárgákat, puha vajat, cukrokat, sót, citromhéjat, rumot és a felfuttatott élesztőt. Sima tésztává kidolgozzuk, és letakarva duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket:
A hozzávalókat egy tálba kikeverjük, ha nem elég édes ízlés szerint utána lehet édesíteni, én még hozzákevertem egy halmozott evőkanál búzadarát, kicsit hígnak találtam, függ a túrótól.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 1 cm- vastagságúra kinyújtjuk, köröket szaggatunk és formába rakjuk. Mikor látjuk, hogy kezdenek megemelkedni, vagyis kel a tészta, egy pohár segítségével mélyedéseket nyomunk a tészta közepére.

A túrós tölteléket habzsákba szedjük, és megtöltjük a mélyedéseket, majd megrakjuk gyümölccsel.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt arany barnára megsütjük. Vaníliás porcukorral beszitálva tálaljuk.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon jónak tűnik,valószínű hétvégére megsütöm és beszámolok ízlett e kis családomnak? Köszönöm a recepteket. Márc többet is megsütöttem tőled,de elfelejtem hogy írhatnék megjegyzést. Pótolom !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg finom, nálunk ízlett mindenkinek, a meggytől egy kicsit savanykás volt, éppen az tetszett benne, kíváncsi leszek a kis családod véleményére, várom a visszajelzést!

      Törlés
  2. fenséges :) Biztos hogy kipróbálom :) köszönöm a receptet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen Millye, én meg várom a beszámolódat!

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók