Hozzávalók:
20 dkg cukor
3 tojássárgája
25 dkg darált mák
1 vaníliás cukor
10 db kifli
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tejet a mákkal, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal,
mazsolával felforraljuk. Ennek a keveréknek
¾ részét a feldarabolt kiflikre öntjük.
A maradék cukros-mákos keveréket kihűtjük, majd hozzáadjuk a
tojás sárgákat. Simára keverjük, majd ezt is a kifli darabokra öntjük, és jó
alaposan összeforgatjuk. A formát kivajazzuk és a beáztatott kifli darabokat a formába,
helyezzük, figyeljünk arra, hogy jól tömörítsük a tésztát, különben levegős lesz,
és sütés után széteshet.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20-25 perc alatt készre,
sütjük. Ha megsült azonnal borítsuk ki a formából, különben párásodni kezd, és
a tészta átvizesedhet.
A krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor
2 vaníliás cukor
1 evőkanál liszt
4 tojássárgája
15 dkg vaj
Habhoz:
4 tojásfehérje
8 evőkanál cukor
A krémhez, a hozzávalókból sűrű krémet főzünk, kihűtjük és a
vajjal, jól kikeverjük, majd a kihűlt mákos guba tetejére simítjuk.
A tojásfehérjéből a cukorral gőz fölött kemény habot verünk
és rásimítjuk a krémre, díszítésként megszórjuk darálatlan mákkal.
Mákos guba bombát már sokszor készítettem, de ez a verzió újra felcsigázott! És olyan gyönyörű...... :-)
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa,a bomba mellé is készítesz pudingot,vagy vanília mártást,itt egyszerűbb,mert ráteszed a tetejére és a tojásfehérje habot is felhasználod:)))
VálaszTörlésMilyen méretű formában kell sütni?
VálaszTörlés