Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1 tojás
1,5 kiskanál só (6
g )
1 kiskanál cukor
Töltelék:
20 dkg sonka
10 dkg bacon szalonna
20 dkg reszelt sajt
Pizza szósz, ketchup-l helyettesíthető.
Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk, miután
felfutott a többi hozzávalóval összegyúrjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket: A sonkát és
bacont húsdarálón ledaráljuk, a sajtot lereszeljük.
A megkelt tésztát, enyhén lisztezett deszkán téglalap
alakúra nyújtjuk, (én 70cm hosszú és 30 cm szélesre nyújtottam, hogy ne legyen
vastag a tészta) megkenjük pizza szósszal, rárakjuk a darált sonkát, végül a
reszelt sajt háromnegyedét.
Feltekerjük és egy éles késsel 2 ujjnyi szeletekre, vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszórjuk a megmaradt
reszelt sajttal, egymástól kicsit távolabb, fél órát pihentetjük majd 180 fokos
sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra, sütjük.
Az alsó képen a töltelék hozzávalóit nem daráltam, csak apró kis kockákra megvágtam, tovább ugyanúgy készül, mint a fenti receptnél.
Nagyon guszta és igen finom lehet! Ha itthon lesz a kis "csipet csapatom" megcsinálom nekik, biztos hamar elfogy majd:-)
VálaszTörlésKedves Éva! Igen,nagyon finom,jó könnyű a tésztája,a töltelékkel lehet variálni,ha elkészíted biztos sikered lesz vele.
VálaszTörlés