Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg zsír vagy 25 dkg margarin
7 kanál tej
5 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag sütőpor
Kis só
Töltelék: 1,5-2 kg alma, ízlés szerint cukor, fahéj, kevés morzsa.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy fél órát pihentetjük.
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, ízlés szerint cukrot és
fahéjat adunk hozzá, megpároljuk és kihűtjük.
A tésztából két lapot nyújtunk, egyiket tepsibe tesszük,
megszórjuk morzsával, egyenletesen rárakjuk az almát, majd rátesszük a másik
lapot, lehet simán, különböző díszítésekkel, rácsozva, majd felvert tojással
lekenjük, és megsütjük.
Tepsi méret: 30x32 cm. Ugyanaz a recept mint a rácsos piténél, itt a teteje tojással lekenve
és vonalazva, így nem kell cukorral behinteni.
és vonalazva, így nem kell cukorral behinteni.
Csodálatos! Még egy "egyszerű" almás pite is süti-csodaként kerül ki a kezeid közül! :)
VálaszTörlésZsuzsa!
VálaszTörlésAranyos vagy,köszi szépen.Puszi.