2013. október 21., hétfő

Almás pite




                               
Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg zsír vagy 25 dkg margarin
7 kanál tej
5 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 csomag sütőpor
Kis só

Töltelék: 1,5-2 kg alma, ízlés szerint cukor, fahéj, kevés morzsa.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy fél órát pihentetjük.
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, ízlés szerint cukrot és fahéjat adunk hozzá, megpároljuk és kihűtjük.

A tésztából két lapot nyújtunk, egyiket tepsibe tesszük, megszórjuk morzsával, egyenletesen rárakjuk az almát, majd rátesszük a másik lapot, lehet simán, különböző díszítésekkel, rácsozva, majd felvert tojással lekenjük, és megsütjük.
Tepsi méret: 30x32 cm.           

                           
                       Ugyanaz a recept mint a rácsos piténél, itt a teteje tojással lekenve
                                     és vonalazva, így nem kell cukorral behinteni.

2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók