Hozzávalók a szívformákhoz:
6 tojássárgája
6 púpos evőkanál cukor
6 púpos evőkanál liszt
50 ml olaj
3 evőkanál víz
Fél tasak sütőpor (5g)
1 vaníliás cukor
Színezéshez, egy kiskanál kakaó, piros ételfesték.
Fehér tésztához:
6 tojásfehérje
6 púpos evőkanál cukor
6 púpos evőkanál liszt
1 tasak vaníliás cukor
50 ml olaj
Fél tasak sütőpor (5g)
Mázhoz: 15 dkg porcukor, fél
citrom leve, 1 mokkáskanál kakaó.
A szívformákhoz, a tojás sárgákat
a cukorral, vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, lassan hozzácsepegtetjük az
olajat és vizet.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert
lisztet, szépen összeforgatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben, 24 x 26 cm tepsiben megsütjük,
majd hűlni tesszük. Kihűlés után, szívforma alakú vágóval kivagdaljuk.
A fehér tésztához a
tojásfehérjéket a cukorral, vaníliás cukorral felverjük kemény habnak, miután
felvertük hozzákeverjük a sütőporral
elkevert lisztet és az olajat, majd egy
kizsírozott, lisztezett, 34x10 cm-es püspökkenyérforma aljára teszünk egy keveset
a tésztából. Szépen elsimítjuk és rárakjuk a kivágott szívformákat szorosan
egymás mellé, majd ráöntjük a többi tésztát, és előmelegített sütőben
megsütjük és még forrón rákenjük a mázat.
A mázhoz a porcukrot annyi
citromlével keverjük ki, hogy jó kenhető masszát kapjunk, egy evőkanálnyit
kiveszünk belőle, a többit forrón rákenjük a tésztára. A kivett mázhoz hozzákeverünk
egy mokkáskanál kakaót és becsíkozzuk vele a püspökkenyeret.
Imádnivaló <3
VálaszTörlésKöszi szépen Millye!
VálaszTörlés