2020. április 26., vasárnap

Gesztenyés-babapiskótás szelet






Hozzávalók a tésztához:

45 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 vaníliás cukor
2 evőkanál méz
2 egész tojás
2 evőkanál kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tejföl

Gesztenye krém

50 dkg gesztenye massza
250 g mascarpone
2 dl tejszín (Creme patiserie)
2 evőkanál rum

Csokis-fehér krém

6 dl tej
2 tasak vaníliás puding
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Babapiskóta kb. 30-32 db

Babapiskóták mártogatásához

2 dl tej
2 tasak vaníliás cukor
Instant kávé

Csoki máz: 150 g ét csoki, 3 evőkanál étolaj

Díszítéshez: 50 g fehér csoki, 1 evőkanál étolaj

A lisztbe elkeverjük a szódabikarbónát. A többi hozzávalót a tejfölön kívül, egy tálba tesszük és gőz felett 5 percig, kevergetés közben felfőzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. Összedolgozzuk, és ha kemény a tészta szükség szerint tejfölét gyúrunk hozzá. A tésztát három felé osztjuk és darabonként 26*36- cm-es lapokat nyújtunk belőle.(Én lisztezett sütőpapíron nyújtottam, úgy tettem a tepsi hátuljára) villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

A gesztenyekrémhez a gesztenyemasszát a rummal és mascarponeval simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a gesztenyés krémhez.

A csokis-fehér krémhez a pudingokat a tejben megfőzzük, hűlni tesszük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal kikeverjük.

Ezt a krémet ketté osztjuk, az egyik részbe belekeverünk 2 evőkanál kakaót.
Az egyik lapra rákenjük a fehér krémet, ráteszünk egy barna lapot, rákenjük a csokis krémet, szépen elsimítjuk, erre tesszük a gesztenyekrém felét, kicsit ferdén rakjuk a kávés tejben megforgatott babapiskótákat. Rákenjük a gesztenyekrém másik felét és rá a harmadik lap. Lenyomtatva hagyjuk másnapig, akkor bevonjuk olvasztott csokival, és fehér csokival díszítjük.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon, nagyon guszta és gondolom finom is. Nagyon ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm kedves Orsi, mi imádjuk a gesztenyés sütiket:)

    VálaszTörlés
  3. Ismét egy csodás süti,nem csak finom, nagyon szép is.

    VálaszTörlés
  4. Igazán mutatós sütemény, biztosan megéri a fáradtságot. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, biza, hogy megéri, nagyon finom :)

      Törlés
  5. Mindig jó ide betérni, mert mindig valami finomat lát az ember. :D :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen kedves Szabolcs, szeretettel várlak máskor is, szeretek finom recepteket kipróbálni, és örülök a visszajelzésnek:)

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók