2018. március 26., hétfő

Sajtos rudak



Hozzávalók:


65 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
100 g sajt
1 tojás
1 tasak szalalkáli (7g)
3 evőkanál tejföl
Só (7 g)
Langyos tej

Tetejére: reszelt sajt, köménymag, darabos só
1 tojás a lekenéshez

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a szalalkálit, langyos tejjel felfuttatjuk, hozzátesszük a többi hozzávalókat és annyi langyos tejet, hogy jó rugalmas, de nem kemény tésztát kapjunk, és jól összedolgozzuk.
Legalább egy órát letakarva pihentetjük, majd kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, derelyevágóval 1,5-2 cm széles, 10-15 cm hosszú rudakra vágjuk. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk darabos sóval, köménymaggal, sajtot reszelünk rá és tepsibe rakjuk.


 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók