Hozzávalók:
Réteslap 2 csomag, amiben 4 db van
12 nagyobb db nagyobb
virsli
100 g vaj
1 nagyobb tojás
Reszelt sajt
Só, bors, granulált fokhagyma.
A vajat ízesítjük majd kikeverjük a fűszerekkel, a tojást felverjük.
A réteslapot kiolvasztjuk, a virsli hosszúságának megfelelően
felvágjuk, mindenik tészta egyik szélét megkenjük felvert tojással, majd az
egészet megkenjük fűszerezett vajjal, rátesszük a virslit és becsomagoljuk a
tésztával. Felvágjuk tetszés szerinti darabkákra, (én 2 cm-es darabkákra vágtam).
Megkenjük a tésztát felvert tojással, vigyázva, hogy a vágott részre ne
kerüljön tojás, mert akkor nem nyílik ki, nem lesz szép leveles. Miután
megkentük, a virslis felével, egymástól kicsit távol, sütőpapírral bélelt
tepsibe helyezzük, 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A sonkás tekercsnél, a réteslapot négy csíkra vágjuk, a
széleket megkenjük felvert tojással, rárakjuk a vékonyra szeletelt sonkát,
sajtot reszelünk rá és feltekerjük. Ezt is darabkákra vágjuk, megkenjük felvert
tojással, tepsibe rakjuk és 200 fokon megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése