Hozzávalók a laphoz:
120 g liszt
120g cukor
120 g pörkölt dió
100 g aszalt barack
7 tojásfehérje
200 g rahát
1 sütőpor (10 g)
Csipet só.
Krémhez:
7 tojássárgája
150 g cukor
250 g szobahőmérsékletű vaj
2 vaníliás cukor
2 db nápolyi lap
A tojásfehérjét egy csipet sóval és cukorral felverjük
kemény habnak.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzátesszük a sütőport és
összekeverjük. Hozzáadjuk az apró kockára megvágott rahátot, összekeverjük a
liszttel, hozzátesszük a nagyobb darabosra vágott pörkölt diót és az apróra
vágott aszalt barackot. Az egészet összekeverjük és apránként a tojáshabhoz
keverjük.
Egy 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, szépen
elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojás sárgákat egy hőálló tálban a cukorral, vaníliás
cukorral krémessé keverjük, egy tálban vizet forralunk és az edényt gőz fölött
folyamatosan keverjük, amíg a habverőt kivéve nem folyik le róla a krém.
A vajat legalább 5 percig mixerrel kikeverjük, majd
kanalanként hozzákeverjük a kihűlt tojásos masszát.
A nápolyi lapokat azonos méretűre vágjuk a tészta
lappal, rárakjuk a krém felét, szépen elsimítjuk mindenhol egyformán, rátesszük
a tésztalapot majd a krém másik felét, végül rátesszük a nápolyi lapot.
olvasztott csokival megcsíkozzuk és legalább két órára hűtőbe tesszük.
Tetszés szerint szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése