2020. december 25., péntek

Krémes linzer



Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 vaníliás cukor

1 sütőpor

1 tojássárgája

Reszelt citromhéj


Krémhez

1 csokoládés pudingpor

3 dl tej

20 dkg vaj

15 dkg porcukor

Rum

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzátesszük a sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tojássárgát. Ha szükség tejföllel lazítjuk. Fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőbe tesszük.

 Miután kivettük a hűtőből, enyhén lisztes felületen átgyúrjuk majd 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges szaggatóval kivágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 180 fokra előmelegített  sütőben 7-8 perc alatt szép világosra sütjük.

A krémhez a tejben a pudingport megfőzzük, hűlni tesszük. A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, kevés rummal ízesítjük.

A kihűlt tésztákat a krémmel összeragasztjuk, fehér vagy barna csokival bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók