30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
1 tojássárgája
Reszelt citromhéj
Krémhez
1 csokoládés pudingpor
3 dl tej
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
Rum
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzátesszük a sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tojássárgát. Ha szükség tejföllel lazítjuk. Fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Miután kivettük a hűtőből, enyhén lisztes felületen átgyúrjuk majd 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges szaggatóval kivágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt szép világosra sütjük.
A krémhez a tejben a pudingport megfőzzük, hűlni tesszük. A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, kevés rummal ízesítjük.
A kihűlt tésztákat a krémmel összeragasztjuk, fehér vagy barna csokival bevonjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése