2020. november 27., péntek

Almával és virslivel töltött bukta

 



Hozzávalók:

50 dkg liszt

3 evőkanál cukor

3 dl tej

2 dkg élesztő

1 egész tojás, 1 sárgája

5 dkg  vaj

4 g só


Töltelék:

Alma, virsli, szendvics sajt

1 tojás a lekenéshez, vaníliás porcukor a beszitáláshoz


Elkészítés:

Egyszer a tölteléket készítjük el, hogy tudjon kihűlni amíg a tésztával dolgozunk.

A megtisztított almát lereszeljük, puhára pároljuk, fahéjjal ízesítjük, ha nem elég édes az alma cukrot teszünk hozzá.

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és 1 dl langyos tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot és az élesztőre öntjük. Hagyjuk felfutni, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk amíg a kéztől és az edény falától is elválik. Letakarva szoba-hőmérsékleten duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt a tészta, enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, majd csíkokat vágunk belőle. A csíkokat a képen látható módon bevágjuk, majd a nem bevágott részre tesszük a tölteléket és felcsavarjuk.

Ha virslivel is töltjük a virsliket kettőbe vágjuk, szendvics sajtba tekerjük így helyezzük a tésztára, majd felcsavarjuk.


Tepsibe rakjuk, lekenjük felvert tojással.


15- 20 percig hagyjuk kelni, majd 180 fokos sütőben szép aranybarnára megsütjük.

 


2 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes, mindig várom, hogy valami új dologgal jelentkezz. Minden munkáddal meg tudsz lepni. Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Orsi, ne legyen a klasszikus lekváros bukta, így született ez az almás más kivitelezéssel.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók