Hozzávalók
50 dkg liszt
2,5 dl tej
25 g élesztő
1 teáskanál cukor
1 tojás +1 a lekenéshez
3 evőkanál olaj
5 g só
Töltelék:
20 dkg főtt sonka
10 dkg bacon szalonna
20 dkg reszelt sajt
1-1 zöld és piros paprika
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és leöntjük egy dl langyos cukros tejjel, elkeverjük, hogy egy kis liszt is kerüljön hozzá. Letakarva hagyjuk felfutni
Amikor az élesztő felfutott a többi hozzávalóval szép sima, kéztől elváló tésztát dagasztunk.
Letakarva kétszeresére kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a sonkát és baconszalonnát ledaráljuk, a sajtot lereszeljük, a paprikákat felaprítjuk, majd az egészet összekeverjük.
Amikor a tészta megkelt lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk és nyolc részre osztjuk, majd egyforma körökre nyújtjuk. A tészta közepére rakunk a töltelékből, a tészta szélét megkenjük felvert tojással.
Ráhelyezünk egy másik tésztalapot, széleit lenyomkodjuk, fondant mintázóval a széleit a képen látható módon behúzogatom, ha nincs, más eszközzel, ecsetnyéllel, akár új beggyel is csinálhatjuk.
Közepére mákot szórtam.
Felvert tojással lekenjük majd fél órai pihentetés után, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
ötletes, pazar.
VálaszTörlésKöszi szépen Orsi :)
Törlés