Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 sütőpor
A vajat elmorzsoljuk, a lisztel, hozzátesszük a sütőport, porcukrot,
vaníliás cukrot, citromhéjat, tojás sárgákat majd annyi tejfölt gyúrunk hozzá,
hogy a tészta szépen összeálljon. Folpackba csomagoljuk és legalább egy órára
hűtőbe, tesszük.
Miután kivettük a hűtőből, enyhén lisztes felületen átgyúrjuk,
körülbelül 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges
linzerszaggatóval kivágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 180
fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép világosra megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd kb. felét olvasztott fehér csokoládéba mártjuk,
rácsra rakjuk, amíg a csoki megköt.
Ét csokit olvasztunk fel és becsíkozzuk a fehér csokis részt, miután
megkötött mindkét csoki, tetszőleges lekvárral összeragasztjuk. Légmentesen
záró dobozban sokáig eláll.
A linzer az egyik kedvencem, főleg karácsonykor és húsvétkor készítem. Lekvárral illetve csokikrémmel ragasztom össze. Nagyon szépen díszítetted, formája is ötletes.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Orsi, én elég gyakran készítem, azzal a reménnyel, hogy dobozolom, jó vendégváró lesz, de sajnos sosem ér tovább két napnál. A forma a fondant rózsa szirom vágó.
TörlésNagyon mutatós lett ezzel a csokis díszítéssel és biztos nagyon finom!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva, igen egy kis idő amíg csokiba mártogatom, hamarabb lenne csak porcukorral megszórni de én szeretem az ilyen pepecs munkákat, és a tálon is jól mutat és persze az ízén is dob egyet a csokival.
TörlésGyönyörű a látvány, csodás lett! Nálunk csak akkor állna el, ha nagyon eldugnám.... :-D
VálaszTörlésKöszi szépen! Ügy lehet mindenkinél így van :)
Törlés