Hozzávalók 12 db-hoz
150 g cukor
100 g vaj
2 db tojás
1 vaníliás cukor
200 g liszt
1 teáskanál sütőpor
120 g tej
Krémhez:
250 g mascarpone
100 g málna
50 g porcukor
Elkészítés:
A szobahőmérséklettű vajat kihabosítjuk a cukorral,
vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, szép egyneművé dolgozzuk.
Több részletben hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a
tejet, ha vastag a tészta még tehetünk hozzá tejet, csomómentes sűrű egynemű
tésztát kell, kapjunk.
A muffin formákba rakjuk a muffin papírokat. Mindenik formába teszünk, málnaszemeket majd ráadagoljuk a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Kihűtjük.
Így is nagyon finom, vajas puha a málnától kissé savanykás.
A krémhez a málnát szitán áttörjük. Ha fagyasztott a
gyümölcs előbb fölengedjük.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral és fokozatosan
belevegyítjük a málnavelőt ügyelve arra, hogy csak annyit használjunk föl,
amennyi nem hígítja túl a krémet.
Végül a málnakrémet csillagcsöves habzsákból a muffinok
tetejére nyomjuk.
Málnaszemekkel fondantból készült levélkékkel díszijük. Helyettesíthetjük
menta vagy citromfű levéllel.
Nagyon guszták, a hétvégén megsütöm, de lehet , hogy eperrel, szerintem azzal is finom lesz
VálaszTörlésKöszönöm szépen Orsi, bármilyen gyümölccsel finom lesz, nekem sok málna van lefagyasztva, azért készítettem azzal.
Törlés