2023. május 22., hétfő

Málnás muffin

 


Hozzávalók 12 db-hoz

150 g cukor

100 g vaj

2 db tojás

1 vaníliás cukor

200 g liszt

1 teáskanál sütőpor

120 g tej


Krémhez:

250 g mascarpone

100 g málna

50 g porcukor


Elkészítés:

A szobahőmérséklettű vajat kihabosítjuk a cukorral, vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, szép egyneművé dolgozzuk.

Több részletben hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a tejet, ha vastag a tészta még tehetünk hozzá tejet, csomómentes sűrű egynemű tésztát kell, kapjunk.

A muffin formákba rakjuk a muffin papírokat. Mindenik formába teszünk, málnaszemeket majd ráadagoljuk a tésztát.


 A tészta tetejére is teszünk málnát.



180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kihűtjük.


Így is nagyon finom, vajas puha a málnától kissé savanykás. 


A krémhez a málnát szitán áttörjük. Ha fagyasztott a gyümölcs előbb fölengedjük.

A mascarponét kikeverjük a porcukorral és fokozatosan belevegyítjük a málnavelőt ügyelve arra, hogy csak annyit használjunk föl, amennyi nem hígítja túl a krémet.

Végül a málnakrémet csillagcsöves habzsákból a muffinok tetejére nyomjuk.

Málnaszemekkel fondantból készült levélkékkel díszijük. Helyettesíthetjük menta vagy citromfű levéllel.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták, a hétvégén megsütöm, de lehet , hogy eperrel, szerintem azzal is finom lesz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Orsi, bármilyen gyümölccsel finom lesz, nekem sok málna van lefagyasztva, azért készítettem azzal.

      Törlés