Hozzávalók
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 egész tojás és egy sárgája
1 kiskanál só (5gr)
3 evőkanál cukor
2,5 dl tej
Reszelt citromhéj vagy vanília
5 dkg olvasztott vaj
Az élesztőt kevés cukros langyos tejben
felfuttatjuk, miután felfutott a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól
kidagasztjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát, enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, és 6 egyenlő részre vágjuk, gombóccá formázzuk, majd egyenként körökre nyújtjuk.
Az így elkészített tésztákat egymás mellé rakjuk, a végeit összefogjuk, középen kettévágjuk, és egymás mellé illesztjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk
Csodás, nagyon tetszik, fahéjas változatát szívesen elkészíteném . Még átolvasom 1x2x hogy is van ?
VálaszTörlésKöszönöm szépen kedves Éva, nekem is az a kedvencem, amikor lekented tojással, meghinted kristálycukorral és rá a fahéj.A tepsiben az alsó sorban balról van a fahéjas.
TörlésNagyon guszta és ötletes
VálaszTörlésKöszönöm szépen Orsi, kedves vagy:)
TörlésCsodálatos lett, remek technika. :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nem az én találmányom, a reels videókban láttam az elkészítését, a tésztája a klasszikus kelt tészta.
TörlésNagyon szépek, mutatósak! Művészi :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, kedves vagy :)
Törlés