Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
30 dkg liszt
1 sütőpor
2,5 dl tej
1 dl olaj
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
2 őzgerincformát kikenünk zsiradékkal és belisztezzük.
A liszthez adjuk a sütőport és összekeverjük.
A négy egész tojást a cukrokkal habosra keverjük, lassanként
hozzácsepegtetjük az olajat.
Hozzátesszük a citrom reszelt héját, majd felváltva keverjük hozzá
a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
A tészta ¾ részét egyformán elosztva a két formába tesszük. A
megmaradt ¼ részbe belekeverjük az átszitált kakaót, ha vastagabbnak tűnik, a
massza egy kis tejet keverünk hozzá.
Habzsákba szedjük, hiányában egy nylon zacskóba szedjük, egyik
sarkából 4-5 mm-t levágunk és szép egyenlően mindenhova rányomjuk a sárga
tészta tetejére.
Egy villa nyelével belenyúlva a tésztába egyik formában hosszanti másik formában kereszti irányban, meghúzogatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Príma, nagyon egyszerűnek tűnik, de nagyon guszta.
VálaszTörlésKöszi szépen Orsi, valóban egyszerű, az elkészítése is hamar van, Nagyanyám útravalónak hívta, mert dobozolta, bármilyen alkalomra, akár melegben is szállítható volt, legtöbbször búcsúra vitte.
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet. 😊
VálaszTörlésNagyon szívesen, örülök, hogy tetszik.
Törlés