Hozzávalók:
20 dkg vaj
30 dkg porcukor
5 tojás
1 vanília
cukor
1 sütőpor
1 dl tej
30 dkg liszt
2 evőkanál
kakaó
A lisztet a
sütőporral elkeverjük.
A tojások
fehérjét felverjük kemény habnak.
A vajat a porcukorral,
vaníliás cukorral habosra keverjük, sorra hozzáadjuk a tojás sárgákat, hozzákeverjük
a tejet, kanalanként a sütőporral elkevert lisztet végül óvatosan hozzákeverjük
a tojáshabot.
Két részre
osztjuk a tésztát, az egyik részbe beletesszük az átszitált kakaót, elkeverjük,
majd egy sütőpapírral bélelt 24 x 27 cm tepsibe kanalanként váltakozva egy kanál
kakaós, egy kanál vaníliás tésztát rakunk, de lehet úgy is, hogy a tészta felét
tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaót és a sárga tésztára
simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 35-50 perc alatt megsütjük. Kihűlve dúsan
beszitáljuk porcukorral és tetszés szerint szeleteljük.
Ötletes, hasonló sütit ismerek, annak a neve foltocska.
VálaszTörlésKöszönöm Orsi!
TörlésÉn nem hallottam olyan sütiről, most utána néztem és valóban azok a hozzávalók, más arányban.
Én egy süteményes könyvből néztem ki, kép nem volt csak a recept,de egyszerűnek tűnt, és hamar megvan. Be is tettem a képet a receptről, kicsit bővebben írtam le, hogy a kezdők is megértsék.
Nagyon szép mutatós és finom sütemény ! Kérdésem volna szokatlan lehet hogy ismerem de nem ezen a néven mi az a befőző por?
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva!
TörlésHálás vagyok az észrevételért, javítottam is rögtön, nagyon köszönöm:)