Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg cukor
2 dl olaj
2 tojás
5 evőkanál
darált dió
3 evőkanál
lekvár (én baracklekvárt használtam)
Fél liter tej
1 evőkanál
fahéj
2 evőkanál
kakaó
1 csomag
vaníliás cukor
1 csomag
sütőpor
2
mokkáskanál szódabikarbóna
Tetejére
150 g durvára vágott dió
Elkészítés
A száraz
hozzávalókat, liszt, fahéj, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna és a darált diót
összekeverjük.
A tojásokat
a cukorral, vaníliás cukorral, lassanként hozzácsepegtetve az olajat,
kikeverjük, hozzákeverjük a lekvárt.
A száraz
hozzávalókat és a tejet felváltva adagoljuk, miközben folyamatosan keverjük.
34 x 22 cm-s tepsibe öntjük, szépen elsimítjuk és egyenlően rászórjuk a darabosra vágott diót.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Nagyon jó recept, ebben a melegben praktikus, mert nem kell bele krém.
VálaszTörlésValóban előnye, hogy nem kell bele krém és két nap múlva is finom, jó puha.
TörlésÉs hová jön a lekvár?
VálaszTörlésKöszönöm az észrevételt, kimaradt az elkészítésnél, javítottam.
Törlés