Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg zsír
1 egész tojás
Csipet só (6 g)
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
2 dl tej
Tölteléknek: szilvalekvár (lehet más lekvár is)
Tetejére: 1 tojás, vaníliás porcukor
A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot,
hozzámorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni, 10-15 perc.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót és
összemorzsoljuk a zsírral, hozzátesszük a tojást a felfutott élesztőt és
összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, tehetünk még hozzá tejet.
Letakarva hagyjuk pihenni, amíg jól, megemelkedik. Enyhén
lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, majd 6 részre osztjuk. Lisztezett
felületen vékony korongokká nyújtjuk, nyolc egyforma cikkre vágjuk, a széles részére
szilvalekvárt teszünk és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással
hagyjuk fél órát kelni. Ez alatt előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és 15- 20
perc alatt szép arany barnára megsütjük.
Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Nagyon guszta, imádom a szilvalekváros sütiket.
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom is, én is kedvelem:)
TörlésSzia Rozika! Már hiányzott az új sütirecepted, jól néznek ki a kiflik, kipróbálom ezt a sütit.
VálaszTörlésSzia Orsi! Nagyon köszönöm, ígérem bepótolom a hiányt, csak még nem végeztem a kintiekkel :)
TörlésKedves Rozi! Már nagyon hiányoztál! Imádom a receptjeidet! :-)
VálaszTörlésKedves Nóra! Jól esik, hogy hiányoltál, és köszönöm, hogy kedveled a receptjeimet:)
TörlésItt az ideje a szilvalekváros sütik készítésének, örülök én is, hogy aktivizálódsz a blogodon :)
VálaszTörlésKedves vagy Vicuska, köszönöm szépen:)
TörlésÓh,de jó, és van is szilvalekvárom. És az időjárás is kedvez már a sütő melletti várakozásnak... :-)
VálaszTörlésÓh, de jó, hogy kedvet kaptál, remélem eddig meg is sütötted és sikert arattál vele :)
TörlésKedves Rozi,ez a kifli mennyei !! Omlós puha és kapós ! Köszönöm szépen a receptet ! Jó egészséget kívánok !
VálaszTörlésKedves vagy Marika, köszönöm szépen:)
Törlés