Hozzávalók a
tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg
porcukor
10 dkg
darált dió
3 egész
tojás
3 evőkanál
méz
1 evőkanál
tejföl
1 teáskanál
szódabikarbóna
Krém:
750 g tejföl
40 dkg
darált dió
3 tasak
vaníliás cukor
20 dkg
porcukor
Tetejére:
150 g étcsokoládé
2 evőkanál
étolaj
Elkészítése:
A tészta
hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk és bő lisztezéssel gáz tepsi méretű 3-4
mm vastagságú lapot nyújtunk.
180 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit kikeverjük, nagyon folyós lesz, nem kell megijedni, nem fog
kifolyni.
A kihűlt
lapokat megtöltjük, a tetejét bevonjuk gőz fölött, olvasztott csokival, egy
éjszakára hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése