Hozzávalók:
Fél liter tej
Negyed liter
főzőolaj
1 tojás
3-4 evőkanál
cukor
1 kis kocka
élesztő (25 g)
10 g só
Liszt
Töltelék:
bármi lehet én jelen esetben lekvárt és szalámit valamint szendvics sajtot
használtam.
Elkészítés:
1 dl tejben
feloldunk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A többi
tejet edénybe töltjük, hozzátöltjük az olajat 1 tojást, sót, cukrot és összegyúrjuk,
annyi liszttel amennyit felvesz (kb. 1 kg)
Meleg helyen
1 órát pihentetjük, vagyis megkelesztjük.
Miután
kétszeresére nőtt a tészta, lisztezett deszkára tesszük, 8 egyenlő részre
vágjuk, felgyúrjuk cipóknak, sorra kerek tányér nagyságú formára kinyújtjuk,
minden lapot 8 egyenlő részre vágunk. Ráhelyezzük a tölteléket, a hegyes
részénél három helyen, nem egészen bevágjuk és feltekerjük, mint a képen is
látható.
Hogy
megkülönböztessük a kifliket a szalámival töltöttet is három részre vágjuk, csak
most egészen ki és összefonni, mint a copfot, úgy feltekerni.
Sütő papiros
tepsibe rakjuk, felvert tojással lekenni és 180 fokra előmelegített sütőben, 20
perc alatt szép arany barnára sütjük.
Ez egy nagy
adag, 64 db kifli lesz belőle, ahol kisebb a család érdemes felezni az adagot.
Köszönöm,hogy megosztod velünk a receptjeidet,már több receptet ki probáltam,mindenik zseniális.Isten tartson meg,hogy még sok jó receptet meg oszthass velünk.
VálaszTörlésKöszönöm szépen, örülök a visszajelzésnek, és további jó sütögetést kívánok!
VálaszTörlésNagyon guszták lettek, tetszenek ezek a feltekerési módok, nagyon jól néznek ki! És finomak is lehetnek :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nagyon finom, érdemes vele dolgozni, kevés hozzávaló és az eredmény hódító:)
TörlésCsoda szépek, ez a tekerési technika nagyon tetszik.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva, kicsit babrás de megéri dolgozni vele, mert szépen mutat a tányéron, na meg a készítése is élvezet:)
TörlésGyönyörűségesek! (Mint mindig!) 😊
VálaszTörlésDe kedves vagy Marisz, köszönöm szépen!
TörlésCsodaszépek mint minden amit készítesz, csak úgy kínáltatják magukat.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Lia, várják, hogy megkóstoljátok :)
TörlésKedves Rozi! Ha sós töltelékkel mondjuk virslivel töltöm meg a kifliket, akkor nem kell a tesztaba cukor, hanem só. Jól gondolnom köszönöm Illetve finom lenne virslisen?
VálaszTörlés