Hozzávalók a linzer tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tasak sütőpor
1 vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Körülbelül 3 mm-re
nyújtjuk, majd karikákat szaggatunk belőle. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk,
és szép világosra megsütjük.
A hab készítése:
Hozzávalók:
4 tojásfehérje
36 dkg kristálycukor
24 dkg cukrot annyi vízzel, hogy épp csak ellepje, sűrűre
főzzük.
Kevergetni nem szabad, és ne erős lángon főzzük nehogy a
cukor karamellizálódjon, mert akkor nem lesz szép fehér a habunk.
Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény
habbá verjük, lassan csurgatva még melegen hozzákeverjük a főzött cukrot,
együtt még rövid ideig tovább verjük.
Ezután nyomózsákba tesszük, és a linzerkarikákra formázzuk.
100 fokon szárítjuk kb. 15-20 percig. Mikor megszáradtak a közepébe lekvárt
nyomunk. Olvasztott csokoládéval becsíkozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése