2018. június 1., péntek

Habos linzer





Hozzávalók a linzer tésztához:

30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tasak sütőpor
1 vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Körülbelül 3 mm-re nyújtjuk, majd karikákat szaggatunk belőle. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és szép világosra megsütjük.

A hab készítése:

Hozzávalók:

4 tojásfehérje
36 dkg kristálycukor

24 dkg cukrot annyi vízzel, hogy épp csak ellepje, sűrűre főzzük.
Kevergetni nem szabad, és ne erős lángon főzzük nehogy a cukor karamellizálódjon, mert akkor nem lesz szép fehér a habunk.
Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük, lassan csurgatva még melegen hozzákeverjük a főzött cukrot, együtt még rövid ideig tovább verjük.
Ezután nyomózsákba tesszük, és a linzerkarikákra formázzuk. 100 fokon szárítjuk kb. 15-20 percig. Mikor megszáradtak a közepébe lekvárt nyomunk. Olvasztott csokoládéval becsíkozzuk.

  
Eredeti recept innen, érdemes megnézni, mert képek is mutatják a hab készítését.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók