Hozzávalók: 3 diós piskóta lap
Lapokhoz egyenként:
5 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
7 dkg darált dió
5 g sütőpor (fél tasak)
3 evőkanál víz
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, kanalanként
hozzáadva a vizet, hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, darált diót és
végül a tojások fehérjéből felvert habot.
30x40-es sütőpapírral bélelt tepsibe, 180 fokra
előmelegített sütőben megsütjük. Még langyosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk
kihűlni a lapokat.
Krém hozzávalói:
15 dkg liszt
9 dl tej
3 tojássárgája
27 dkg cukor
50 dkg vaj
25 dkg darált dió (finomabb lesz a krém, ha a diót kicsit
megpörköljük)
2 vaníliás cukor
Fél dl rum
A lisztet egy kevés tejjel elkeverem, hozzáadom a cukrokat,
felöntöm a többi tejjel és állandó keverés mellett besűrítem. Mikor már pöfög,
leveszem a tűzről és azon nyomban belekeverem egyenként a tojások sárgáját.
Hűlni teszem, közben párszor megkeverem, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
A vajat kihabosítom, és kanalanként hozzákeverem a pépet,
végül a diót. Rummal ízesítem, de el is hagyható.
Egy keveset kiveszek a krémből a legfelső lapra, a többit
két részre osztom és betöltöm a lapokat.
Hűtőbe vagy hideg helyen hagyom, legalább két órát majd
bevonom olvasztott csokoládéval.
4 evőkanál főzőolajt és 20 dkg tortabevonót vízgőz felett
összemelegítek és forrón a süteményre simítom.
2,5x 5 cm-es szeletekre vágom.
Hogy ünnepélyesebb
legyen, fantázia és ízlés szerint lehet díszíteni, de el is maradhat.
Én 100 g vajat ugyanannyi porcukorral egy vaníliás cukorral kihabosítottam, két részre osztottam, az egyik részt zöld a másikat rózsaszínűre színeztem és diszítettem.
Ebből az adagból nagyon sok lesz, én három tányérral vágtam
fel és még a szélek.
Nagyon guszta,szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésKöszönöm Lia, megbeszéltük :D
TörlésKönnyű elkészíthetőség, finom íz, sok-sok szelet. köszönöm a receptet Rozi!
VálaszTörlésNagyon szívesen, én köszönöm, hogy elkészítetted és el is mondtad a véleményed!
Törlés