Hozzávalók a lapokhoz:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
3 tojássárgája
10 dkg porcukor
Tejföl, szükség szerint
1 sütőpor
Csipet só
Krémhez:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
7,5 dl tej
5 evőkanál liszt
1 citrom
Baracklekvár, porcukor a beszitáláshoz.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy
könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
4 részre osztjuk. Én 26x30 cm-es sütőpapírt vágtam, 2
darabot, (amíg az egyik sült a másikat nyújtottam). Enyhén megliszteztem és a
tésztalapokat azon nyújtottam ki, így könnyebben tudtam rátenni a sütőlapra.
Előmelegített sütőben 180 fokon szép világosra megsütjük.(8-10 perc)
A krémhez, fél liter tejet felforralunk, a maradék hideg
tejjel simára keverjük a lisztet, beleengedjük a forró tejbe és állandóan
keverve sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a citrom lereszelt héját és
az átszűrt levét.
Miután a pép kihűlt, a vajat habosra keverjük a porcukorral,
majd kanalanként hozzádolgozzuk a lisztpépet.
Összeállítás: Az alsó lapra rárakjuk a krém felét, szépen
elsimítjuk, rátesszük a második lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a
harmadik lapot, rárakjuk a krém másik felét és befedjük a negyedik lappal.
Hideg helyre tesszük, másnap porcukorral beszitáljuk, és tetszés szerint
szeleteljük.
A Mimóza szeleted fantasztikus,picit pikáns és az a jó benne. Puha omlós,én narancs lekvárt kaptam a lányomtól,azzal kentem le Nagyon Finom !!
VálaszTörlésKöszönöm a visszajelzést,finom lehetett a narancs lekvárral, egyszer én is kipróbálom, örülök, hogy tetszett:)
VálaszTörlésKedves Rozi! Megláttam, s megszerettem ezt a sütit! :) Eddig nem sütöttem olyan süteményt, amihez kellett lapokat sütni, de most megpróbáltam! Valami eszméletlen jó, és finom lett! A régóta sütögető tesóm is rögtön elkérte a receptet! A sütőpapíros megoldásért külön hála! :D
VálaszTörlésNagyon örülök, megtiszteltél a visszajelzéseddel, köszönöm szépen! :)
TörlésÜdvözlöm. A kérdésem az lenne,hogy a lapokat napokkal hamarabb megsüthetem és csak pár nap múlva töltöm,mint mondjuk a mézes-krémesnél?
VálaszTörlésKedves Beatrix!
VálaszTörlésNyugodtan megsütheted a lapokat hamarabb is, de számítsál arra is, hogy egy éjszakát kell álljon, hogy a lapok megpuhuljanak és szépen tudd szeletelni :)
Nagymamam nagy kedvence volt a Mimoza, nagy ritkan telt el unnep nelkule, de mindig som lekvarral keszitette!
VálaszTörlésFinom lehet som lekvárral, nekem sajnos nem volt részem még megkóstolni sem, de így is finom.
Törlés