Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
2 egész tojás + 1
a lekenéshez
6 dkg vaj vagy margarin
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
Töltelékhez: ami van a hűtőben, én most kimondottan a sonka
és szalámi darabkákat akartam felhasználni, húsdarálón ledaráltam és keményebb sajtot daráltam hozzá, összevegyítettem és mehet a tésztára.
A szobahőmérsékleten tartott lisztet tálba szitálom,
közepébe kis mélyedést készítek, belemorzsolom az élesztőt, a cukrot
elkeverem kevés ( kb,1 dl ) langyos tejben és ráöntöm az élesztőre. Összekeverem,
hogy egy kis liszt is kerüljön hozzá és hagyom felfutni.
Miután megemelkedett a többi hozzávalóval jól kidagasztom. Letakarva
szobahőmérsékleten duplájára kelesztem.
Miután megkelt, lisztezett deszkára teszem, kinyújtom hosszú
téglalap alakúra, megkenem olvasztott vajjal vagy margarinnal, rákenem a
tölteléket és felcsavarom.
Kivagdalom trapéz alakúra, ízlés szerint tepsibe rakom,
lekenem felvert tojással, hagyom legalább húsz percig kelni, 180 fokra
előmelegített sütőben szép arany barnára megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése