Itt kakaós változatban.
Mivel többen kértétek a receptet,bemásoltam Vilmostól,én is ez alapján készítettem,nagyon érthetően le van írva.
Recept 1 db kb. 500 g-os kalácshoz
340 g liszt
34 g porcukor
34 g vaj
34 g tojás sárgája (kb. 2 kisebb tojásé)
20 g élesztő
4 g só
165 ml langyos tej
1 vaníliarúd kikapart belseje
½ Citrom reszelt héja
½ Narancs reszelt héja
Egy kevés tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot. Majd az összes összetevőt gyúrjuk össze és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk érni a tésztát 20 percig, majd gyúrjuk át és további húsz percig pihentessük. A tésztát osszuk hatfelé, és gömbölyítsük fel a kis darabokat. Rövid pihentetés után sodorjuk meg a szálakat, figyeljünk rá, hogy a szálak a végeik felé folyamatosan vékonyodjanak. Fonjuk össze a szálakat és kenjük le egész tojással majd húsz percig kelesszük, meleg gőzös helyen. Utána szobahőmérsékleten pihentessük, míg meg nem szárad rajta a tojás. Ekkor kenjük le újra, és továbbra is hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, míg meg nem szárad rajta a tojás. Így összesen maximum 35 percet kelesszük. 190 C-fokos előmelegített, gőzmentes sütőben 22-23 perc alatt süssük készre.
Ez gyönyörű! Látszik rajta, hogy nagyon finom. Hol találom Farkas Vilmost?
VálaszTörlésTerike!
VálaszTörlésKöszi,tényleg nagyon finom,hamar el is fogyott.
Innen is odajutsz,a kedvenc oldalaim-nál megtalálod.
Hú, ez tényleg nagyon gyönyörű, összefut a nyál a számban! :-) Csodás a fonása, gratulálok!
VálaszTörlésGyönyörű!! :)
VálaszTörlésGyönyörű lett a kalácsod Rozika!Puszi.
VálaszTörlésteller-cake,Gabriella,Ditta!
VálaszTörlésKöszi szépen!
Ez egy tuti recept,ajánlom mindenkinek,a végeredmény isteni finom:))köszönöm:))
VálaszTörlésEz egy tuti recept,ajánlom mindenkinek,a végeredmény isteni finom:))köszönöm:))
VálaszTörlésKöszi szépen,nekem is ez a véleményem,azért is készítek mindig dupla adagot.
TörlésIsteni finom! Szeretném elkérni a kakaós változat receptjét is. Mikor kerül bele a kakaó és mennyiben változnak az arányok? Előre is köszönöm!
VálaszTörlésMelinda