2012. február 14., kedd

Croasan kifli






Hozzávalók :

75 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej (jobb ha fele savanyú)
4 dkg élesztő
2 kávéskanál só.

Tölteléknek :
Lehet sós: virsli, sajt, kolbász
Vagy édes: finetti , csoki vagy mogyorókrém, rahát, bármilyen más töltelék.

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk,és a tésztát összedolgozzuk.Nem kelesztjük.
Lisztezett deszkán 8 gombócot készítünk és mindenik gombócot lapos tányér nagyságúra kinyújtjuk.
7 tésztát megkenünk margarinnal,(egy margarint hét részre vágunk,szoba hőmérsékletűre melegítjük hogy kenhetőbb legyen )egymásra rakjuk és a nyolcadikkal beborítjuk.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.(minél vékonyabbra nyújtjuk annál szebbek lesznek a kiflik, legalább 80 cm átmérőjű legyen.)
Aztán 32 fele vágjuk, átlósan, negyedenként 8 db hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele.

Tölteléknek lehet édes vagy sós,én finettivel, raháttal és virslivel töltöttem.
A virslishez egy kis ketchupot nyomtam és ráillesztettem az egyszer hosszába aztán keresztbe vágott szendvics sajtba tekert virsli darabkákat.

Tetejét megkenjük felvert tojással a sósat megszórjuk szezám maggal.

6 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók