2021. augusztus 11., szerda

Málnás- joghurtos szelet



A piskótához:

4 tojás

8 dkg cukor

10 dkg liszt


A krémhez:

15 dkg mascarpone

2 dl joghurt

5 dkg porcukor

15-20 dkg málna

1 citrom reszelt héja és leve

10 dkg szitán áttört málnapüré

2 dkg zselatin

5 dl tejszínhab


Díszítéshez: málnaszemek, néhány menta vagy citromfű levél


A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, sorra hozzákeverjük a sárgákat, végül beleforgatjuk az átszitált lisztet.

A masszát egy 20*30 cm-es formába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Amikor a piskóta kihűlt egy magas peremű tepsit kibélelünk frissen tartó fóliával, belehelyezzük a tésztát, majd kirakjuk málnaszemekkel.

A krémhez a joghurtot, cukrot, túrót, a citrom levét, reszelt héját, és a málnapürét simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott és langyosra melegített zselatint.

A krémet óvatosan az előkészített lapra öntjük, vigyázva, hogy ne guruljanak el a málnaszemek. Szépen elsimítjuk, a tetejét habfésűvel meghúzzuk és legalább két órára hűtőbe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, friss málnával citromfű vagy mentalevéllel díszítjük.

 



Recept a Nők lapja Konyha 2021/6. számából.


2 megjegyzés:

  1. Rozi! Kérlek, fénypostával küldj egy szeletet. Nagyon guszta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom Orsi, későre szótál, már elfogyott, nemsokára csinálok még egy adagot, akkor gondolok Rád is :)

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók