A piskótához:
4 tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
A krémhez:
15 dkg
mascarpone
2 dl joghurt
5 dkg
porcukor
15-20 dkg
málna
1 citrom
reszelt héja és leve
10 dkg szitán
áttört málnapüré
2 dkg
zselatin
5 dl
tejszínhab
Díszítéshez:
málnaszemek, néhány menta vagy citromfű levél
A piskótához
a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, sorra
hozzákeverjük a sárgákat, végül beleforgatjuk az átszitált lisztet.
A masszát
egy 20*30 cm-es formába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre
sütjük.
Amikor a
piskóta kihűlt egy magas peremű tepsit kibélelünk frissen tartó fóliával,
belehelyezzük a tésztát, majd kirakjuk málnaszemekkel.
A krémhez a
joghurtot, cukrot, túrót, a citrom levét, reszelt héját, és a málnapürét simára
keverjük, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, végül az 1 dl hideg vízben
megduzzasztott és langyosra melegített zselatint.
A krémet
óvatosan az előkészített lapra öntjük, vigyázva, hogy ne guruljanak el a
málnaszemek. Szépen elsimítjuk, a tetejét habfésűvel meghúzzuk és legalább két
órára hűtőbe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, friss
málnával citromfű vagy mentalevéllel díszítjük.
Recept a Nők lapja Konyha 2021/6. számából.
Rozi! Kérlek, fénypostával küldj egy szeletet. Nagyon guszta.
VálaszTörlésSajnálom Orsi, későre szótál, már elfogyott, nemsokára csinálok még egy adagot, akkor gondolok Rád is :)
Törlés