Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl tej
1 vaníliás
cukor
1 sütőpor
20 dkg liszt
20 dkg málna
Tetejére
25 dkg
mascarpone
10 dkg málna
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
A tojásokat
szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, részletekben hozzákeverjük
a tejet és az olajat. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a
tojásfehérjéből vert kemény habot. Óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne
törjön össze. Egy 33*10 cm kalácsformát kivajazunk, megszórjuk liszttel és a
massza háromnegyed részét belesimítjuk. A tészta tetejére rárakjuk, a
málnaszemeket majd óvatosan ráöntjük a maradék tésztát.
180 fokra
előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt szép arany barnára megsütjük. Tűpróbát
veszünk, beleszúrunk egy fogvájót, ha nem ragad rá a piskóta elkészült.
Tetejére a mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a keményre felvert tejszínt, összeforgatjuk, és a piskótára kenjük, szépen elegyengetjük, majd málnaszemekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése